BYOD – Ortaokul ve Lise ÖĞRETİM YILI İÇİN CİHAZLARIN TEKNİK SPEKLERİ

Velilerimiz cihazları belirlediğimiz belli spekler çerçevesinde istediği yerden temin edebilir. Alınan cihaz sadece öğrencimize ait olmalıdır, ortak kullanılan bir cihaz olmamalıdır. Bilgisayarların zarar görmemesi için kılıf ve çanta kullanımına özen gösterilmesi ve mümkünse ekranın çizilme ve kırılmalara karşı daha dayanıklı olması için koruyucu film ile kaplanması tavsiye edilir. Ayrıca kablosuz mouse da alınması önerilir.

Lisede BYOD sürecinde kullanılacak bilgisayarların minimum olması gereken özellikleri aşağıda belirtilmiştir. Genel olarak cihazların en fazla 1,5-2 sene önce çıkan ürünler olmasına dikkat edilecek şeklinde temin edilerek alınmasını öneririz. Daha eski cihazlar olursa öğrencilerimiz ders yapmakta zorlanabilirler.

Bütün cihaz tercihlerinizde minimum gereksinim özellikleri (Minimum requirement specifications) olarak ;

Bütün cihaz tercihlerinde ortak özellikler olarak ;

3G/4,5G desteği tercihi opsiyonel, cihazın 3G/4,5 si olursa her yerden internete girebilir durumda oluyor.

Wifi özelliği olmalı.

Windows 10 Laptop – Ultrabook – 2in1 tablet pc için:

Cihazın işlemcisi en az i5 6. nesil ve üstü veya mümkünse i7 7.nesil ve üstü

Bellek- RAM: 4GB veya üstü olmalı

Hard disk: en az 250gb sata2-3 veya mümkünse 120gb SSD ve üstü olmalı.

Windows 10 olmalı.

Mac Book için (El Capitan- Yosemite veya Sierra):

Mac book Air 8,1 (2018 yılı) ve üzeri , MacOS 10.14.1 (Mojave) ve üzeri

Mac book Pro 3. nesil ve üstü (2018 yılı), MacOS 10.14.1 (Mojave) ve üzeri

Android Tablet için Android 8.0 ve üzeri olmalı.

iOS iPad için iPad Air/Pro ve üzeri , iOS 12.2 ve üzeri olmalı

Kullanılan cihazlar bu speklerin altında ise bağlantılarda ve sistemlerin/yazılımların kullanımında sorun yaşanır.