GOOGLE SUITES UYGULAMALARI

Akıllı cihazlarınızda  (iOS ,android,Windows 10 vb.) Google ın ilgili uygulamalarını kurup kullanabilirsiniz.

Google Search

My Places

Google Photos

Big Web Quiz

Kurumumuzda herkesin Google kurumsal istek.k12.tr email adresi “adı.soyadı@istek.k12.tr” şeklindedir. Öğrencilerimizde ise sistem, “adı soyadı” nın sonuna kampüs kısa adı ve mezun olacağı yılın son iki hanesi eklenmiş şekildedir. Örn. Atanur Oğuz Kampüsümüzdeki ortaokul 6. sınıfta okuyan bir öğrencimizin email adresi:  ali.yilmaz.ao.25@istek.k12.tr

Okulumuzda “Google Suites” sistemi vardır. Kurumsal email adreslerinize giriş yapmak için www.gmail.com adresini kullanmalısınız.

Sizlere dağıtılan kağıtlarda email şifresi kısmında “şifreniz” ibaresi varsa , siz zaten bu email adresinizi kullanıyorsunuz şeklinde düşünülüp, o şekilde yazılmıştır. Eğer ilk defa hesabınız yaratıldıysa email şifreniz bölümünde şifrenizi görebileceksiniz, 8 karakterden oluşan bir alfanümerik (harf & sayı) şifredir. Sisteme ilk girdiğinizde sistem sizden yeniden bir şifre oluşturmanızı isteyecektir.

Normalde herkesin Gmail App uygulamayı indirip kullanmasını öneriyoruz, yine de cihazınıza da kurumsal emailinizi eklemek isterseniz aşağıdaki şekilde ekleyebilirsiniz.

iPhone, Android, Windows vb. cihazlarınızda sistemin üzerinde gelen (iOS, Android vb.) email bölümünde bu Google emailinizi eklemek için ;

1. Ayarlardan ;

Mail bölümünden;

Hesap ekle bölümüne giriyorsunuz.

Google seçiyorsunuz.

Ve bilgilerinizi dolduruyorsunuz.

Örn.

Ali Yılmaz

ali.yilmaz@istek.k12.tr

şifreniz

ISTEK hesabım

şeklinde.

Başka sistemlerde bu @istek.k12.tr Google hesabınızı elle manuel eklemek için de pop ve smtp bilgileri aşağıdadır;

• Gmail POP server address: pop.gmail.com
  • Gmail POP user name: Your full Gmail address (ali.yilmaz@istek.k12.tr, for example)
  • Gmail POP password: Your Gmail password
  • Gmail POP port: 995
  • Gmail POP TLS/SSL required: yes
  • Gmail SMTP serveraddress: smtp.gmail.com
  • Gmail SMTP user name: Your full Gmail address(e.g. ali.yilmaz@istek.k12.tr)
  • Gmail SMTP password: Your Gmail password
  • Gmail SMTP port (TLS): 587
    • Gmail SMTP port (SSL): 465
  • Gmail SMTP TLS/SSL required: yes

Android sistemlerde de yine cihazınızdaki Gmail uygulamasını kullanmanızı öneriyoruz. Bunun için hesaplar bölümünden “Google” şeklinde ilerleyebilirsiniz.

Okulumuzda en sık kullanılan iletişim kanalı kurumsal email adresleriniz üzerinden olacaktır. Şifrenizi unutursanız Gmail şifre unuttum bölümünden yararlanabilirsiniz veya bilgiislem@istek.k12.tr ye email atabilirsiniz.